Klacht over een verloskundige

Zwanger zijn is bijzonder en ook spannend. Daarom vinden wij het heel belangrijk dat je je goed voelt bij je verloskundige. We beloven er alles aan te doen om jou en je kindje goed te begeleiden. We spannen ons hard in om het contact met de verloskundige en evt andere professionals in onze praktijk deskundig en aangenaam laten verlopen. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt. Wat kun je hiermee doen?

1. Bespreek je klacht met je verloskundige
Zit je met vragen? Of twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons. We nemen graag de tijd om rustig met je te praten.

2. Schakel een klachtenfunctionaris in
Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. Voor meer informatie kijk je op klachtverloskunde.