Ja, je leest het goed. Nog niet zwanger en dan toch al naar de verloskundige. Een goed begin is het halve werk. Ook als je zwanger probeert te raken. Wij vinden het dan ook belangrijk goed dat stellen goed voorbereid aan een zwangerschap beginnen.

Wat mag je tijdens het kinderwensspreekuur van ons verwachten?
Tijdens het consult worden verschillende onderwerpen besproken. Het doel is om er achter te komen of er eventueel sprake is van risicofactoren bij het zwanger raken en zwanger zijn. We kijken dan naar risico’s voor zowel jou als aanstaande moeder als je ongeboren kindje. Mocht dat nodig blijken te zijn, dan regelen we een doorverwijzing voor je naar een specialist. Of leggen contact voor je met bijvoorbeeld een huisarts, fysiotherapeut of diëtist.

Eén tip kunnen we je nu al meegeven: start met het slikken van foliumzuur tabletten. Dit is namelijk niet alleen belangrijk tijdens het begin van je zwangerschap, maar ook daarvoor al. Het kan dus geen kwaad om daar nu al mee te beginnen.

Weet je nog niet zeker of je kinderen wilt? Of zitten jij en je partner niet helemaal op één lijn? Maak ook dan gerust een afspraak met ons om alles voor je op een rijtje te zetten. Wie weet kunnen we jullie helpen om de juiste keuze te maken. Wat die keuze uiteindelijk ook blijkt te zijn!

Privacy gegarandeerd
We kunnen ons goed voorstellen dat je het niet van de daken wilt schreeuwen dat je probeert zwanger te raken. Daarom wordt het kinderwensspreekuur buiten de reguliere spreekuren gehouden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je privacy.