Wie zijn wij?

Bij Verloskundigen Zuidwesthoek werken twee vaste verloskundigen. Samen combineren we jarenlange ervaring met up-to-date kennis. In onze ogen de ideale combinatie om zwangere vrouwen van Zuid-West Brabant tot en met het oostelijk deel van Zeeland zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Onze visie is om laagdrempelige en persoonlijke zorg van hoge kwaliteit aan te bieden. We zorgen voor een goede start!

Graag stellen we ons aan je voor.

Anne Osterholt

Inmiddels ben ik al 35 jaar werkzaam als verloskundige en kun je dus gerust zeggen dat ik ‘een oude rot in het vak ben’. Dat betekent niet dat ik klaar ben met leren. In tegendeel! Alle veranderingen binnen de verloskunde vind ik bijzonder interessant. Nascholing is voor mij dan ook erg belangrijk. Zo blijven we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Een goed voorbeeld is dat ik vanaf januari 2015 de opleiding voor verloskundige homeopathie heb gevolgd. Een nieuwe manier om zwangere vrouwen zo goed mogelijk bij te kunnen staan tijdens de zwangerschap.

Na mijn studie in Rotterdam heb ik bij diverse praktijken gewerkt verspreid door het land. Sinds 1996 heb ik mijn plek gevonden in Hoogerheide bij Verloskundigen Zuidwesthoek. Na al die jaren doe ik dit werk nog steeds met ontzettend veel plezier. Van de eerste echo tot en met de nacontrole en alles wat daar tussen zit! En wanneer je voor de 20 weken echo komt, dan doe ik die voor je in het Bravis Moeder en Kind Centrum in Bergen op Zoom.

Het begeleiden van een gezin tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed, dat is voor mij het mooiste wat er is.

Joyce Aarts

Al van kinds af aan was het voor mij duidelijk: ik ga in de medische sector werken. Wat ik ging doen, wist ik nog niet, maar het moest iets medisch worden. Na de middelbare school heb ik gekozen voor de opleiding verloskunde en ik had geen betere keuze kunnen maken! Wat is het prachtig om te zien hoe zwangere vrouwen in negen maanden veranderen van een vrouw in een moeder. Het begeleiden tijdens een bevalling en het kraambed, is voor mij echt de kers op de taart.

Ook ik heb mijn studie in Rotterdam gevolgd. In 2010 mocht ik trots mijn diploma in ontvangst nemen. Daarna heb ik nog in Maarssenbroek, Zevenbergen, Nijmegen en Gorinchem gewerkt. Sinds november 2011 ben ik naast Anne het vaste gezicht binnen de praktijk Verloskundigen Zuidwesthoek. Hiervoor ben ik zelfs speciaal verhuisd naar Hoogerheide.

Een zwangerschap is een spannende, maar vooral bijzondere periode. En voor mij is er niets mooiers om een zwangere vrouw en haar gezin hierin te begeleiden en mooie band op te bouwen.

Waarneming

Sophie de Kok is onze vaste waarneemster. Zij stelt zich graag aan jullie voor.

Hoi!

Mijn naam is Sophie en ik kom Verloskundigen Zuidwesthoek versterken.

 

Misschien kennen sommigen me nog wel van mijn allereerste stage hier, vijf jaar geleden. Heel bijzonder dat ik hier dan nu aan de slag kan gaan als verloskundige!

Zelf woon ik met mijn vriend in Bergen op Zoom, waar ik het afgelopen jaar met plezier gewerkt heb.

Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij Verloskundigen Zuidwesthoek en jullie te begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed.

Wie weet tot snel!

 

Groetjes

Sophie